Diensten 2023-05-24T17:44:40+00:00

Mens, natuur en omgeving samenbrengen

HET VERPLANTEN VAN BOMEN

Bij het verplanten van bomen komt heel veel kijken, het is niet zomaar een gat graven, de boom uitgraven en weer planten. Bij het verplanten wordt altijd eerst gekeken naar de verplantbaarheid van de boom, of het dus wel mogelijk is om de boom te verplanten. Daarna worden de voorbereidingen getroffen, en zo kan het verplantingsproces in gang komen. Om er voor te zorgen dat de verplanting succesvol verloopt en de kans op aanslaan groot is, moet er dus van alles bekeken en geregeld worden. Heeft u een boom die u verplant zou willen hebben, neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

BOOMBESCHERMING

Boombescherming komt vaak voor bij bouw- of wegwerkzaamheden. Bomen worden vaak beschadigd aan wortels of aan de stam en kroon. Om dit te voorkomen of beperken wordt boombescherming toegepast, dit kan zijn d.m.v. stambemanteling of kroonbescherming. Voor het plaatsen hiervan en de mogelijkheden binnen onze diensten kunt u contact met ons opnemen.

Ook voor het maken van een boombeschermingsplan of andere plannen en rapportages kunt u bij ons terecht, meer hierover vind u onder Boom technisch advies.

SNOEIEN VAN BOMEN

Iedere boom heeft de juiste begeleiding nodig om tot een mooie volwassen boom uit te groeien. Vaak is het hierbij van groot belang wat de omgeving en locatie van de boom is. Staat de boom langs de weg of staat hij op een open veld, beide bomen hebben een andere snoeibehoefte. Om de boom te begeleiden naar zijn volgroeide toestand word Begeleidingssnoei toegepast. Hierbij wordt er gekeken naar de mogelijke toekomst van de boom zodat de omgeving en de boom van elkaar geen hinder of overlast zullen ondervinden. Deze snoei zorgt er voor dat elke boom het juiste eindbeeld bereikt.

Als de boom zijn eindbeeld heeft bereikt gaan we over naar onderhoudssnoei, dit is een snoeivorm waarbij vooral wordt gekeken naar het waarborgen van de veiligheid van de boom. Hierbij wordt dan ook hoofdzakelijk gesnoeid op doodhout en eventuele andere gebreken.

Voor het snoeien van bomen zijn meerdere technieken mogelijk, zo kan een boom soms op een lastige locatie staan waardoor de bereikbaarheid met machines onmogelijk is. In dat geval wordt er gebruik gemaakt van klimtechnieken om zo de gehele breedte van de kroon te kunnen bereiken. Indien er de mogelijkheid is om met een hoogwerker bij de boom te komen geniet dat altijd de voorkeur, dit aangezien dit veiliger en ergonomisch lekkerder werkt voor onze jongens.

.

STOBBEN FREZEN

Na het rooien van een boom blijft er vaak een boomstronk achter, deze kan dan worden gefreesd. Ook staan er in tuinen vaak nog oude stronken die uitgefreesd moeten worden. Indien u een of meerdere stobben heeft kunnen wij deze voor een scherpe prijs voor u uitfrezen. Meer informatie?

VERSNIPPEREN OF AFVOEREN VAN HOUT

Bij het snoeien of rooien van bomen komt vaak heel veel hout vrij. Wij kunnen dit dan voor u versnipperen en eventueel afvoeren. Wij hebben een machine park dat is ingericht voor het versnipperen van hout in kleine of grote bulkpartijen, maar ook voor het afvoeren van stamhout.

Deze werkzaamheden kunnen wij uitvoeren voor overheden, particulieren en of andere boomverzorgingsbedrijven!

BESTRIJDING EIKENPROCESSIERUPS

In Nederland komt de eikenprocessierups veelvuldig voor, deze rups bevat brandharen welke mogelijk flinke irritatie kunnen leveren aan huid, ogen of luchtwegen.

Wij kunnen de nesten, rupsen in processie en oude nesten voor u verwijderen. Dit doen wij doormiddel van lijmspray, we sprayen de nesten/ rupsen in, waarna wij ze met zakjes uit de boom halen. Door deze manier van werken zorgen wij ervoor dat er geen brandharen vrijkomen tijdens de werkzaamheden, maar ook dat er geen enkel restant van de nesten meer aanwezig is in de bomen. Hierdoor kunt u weer vollop genieten van uw tuin of omgeving.

Wij ruimen nesten voor particulieren, overheden en bedrijven, iedereen kan bij ons terecht voor het verwijderen van de nesten.

Kortom wilt u deze zomer zorgeloos genieten van uw tuin en omgeving, of wilt u meer weten over het bestrijden van de rupsen? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

H.B.Z. bv

Hop Boomverzorging en Boomrooierij

Moststraat 1a
4881 JC Zundert

info@hopboomverzorging.nl
06-48231008